За измама, засягаща потребителите на iPhone сигнализираха читатели на TrafficNews. Собственици на

...
За измама, засягаща потребителите на iPhone сигнализираха читатели на TrafficNews. Собственици на
Коментари Харесай

Измамна схема! Атакуват потребители на iPhone с фалшиви съобщения

За машинация, засягаща потребителите на iPhone алармираха читатели на  TrafficNews . Собственици на устройства от марката Apple се свързаха с медията ни, с цел да оповестят за машинация, която са получили като известие на мобилните си устройства.
Прочетете още
Съдържанието на известието е предложение за работа от у дома, която можете да правите единствено посредством мобилен телефон. А сумата, която можете да печелите за един ден е от 3 до 1400 щатски $.

Тази лъжлива скица се показва посредством подправени текстови известия в iCloud, а подавателите са с разнообразни потребителски имена, завършващи обаче с " @icloud.com. "

„ Здравейте! Ние сме мобилна енергийна компания с физически артикули и печелим такси за обслужване, като предоставяме услуги за спешно зареждане. Сега ние набираме продуктови франчайзополучатели, имате потребност единствено от мобилен телефон, с цел да работите, и можете да печелите от 3 до 1040 щатски $ дневно, като облагите се пресмятат на дневна база. Ако проявявате интерес, апелирам свържете се с нас посредством Telegrem: @Jason8632 ”, се сочи в известието.

Отварянето на връзки в известието или свързването с подавателите пренасочва някои от потребителите към лъжлива страница за вход в iCloud. По този метод при влизане в системата измамниците получават достъп до персонални данни, като потребителите на iCloud Keychain са изключително уязвими във връзка с компрометирането на информация, както и на идентификационни данни за влизане в уеб страници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР